понеділок, 19 листопада 2018 р.

Свічки пам’яті...


    13 листопада  2018 року   за підтримки Державного архіву Київської області для освітян було проведені тематичні зустрічі, присвячені 85 – м роковинам Голодомору 1932 – 1933 років  в Україні. Учасники заходу змогли ознайомитись з презентацією «Сага про п’ять колосків», де були представлені архівні документи.  Серед них списки відібраного майна , плани по хлібозаготівлі ( 30 – і роки ХХ ст.),  Постанова про натуральні штрафи від 17.11.1932р.

  Вражаючою була статистика розкуркулених та колективізованих селянських господарств . Страшно, але , як свідчать документи, за підсумками відібраного при розкуркуленні наш район був у «передовиках» - посів ІІІ місце  в Київській області.                                                                                                                                  Нікого не залишили байдужим документальний фільм «Хлібна гільйотина», аудіозаписи свідків тих  трагічних подій. За кожним кадром, кожним документом – розбиті долі, недуги, смерть …                    
  Тож запалимо свічки у пам’ять про жертв голодомору  24листопада                       о 16 годині !  І нехай такі нещастя ніколи не повторяться.


     



           





















Немає коментарів:

Дописати коментар