середа, 7 листопада 2018 р.

День Козацтва.


14 жовтня: Покрова, День козацтва і захисника України


14 жовтня українці святкують одразу три свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє свято, дуже молоде – День захисника України.
  День Покрови Пресвятої Богородиці, це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в УкраїніЗі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва.  Саме у цей день, козаки збирали Велику раду, на котрій обирали гетьмана й визначалися з подальшими військовими планами.                                                                         
   Отже, знаємо, що перший потужний спалах відродження власної державності припав на Козацьку добу. Друга спроба вибороти незалежність українського народу й держави здійснювалася у тяжкі 1917-1920 роки.
  Третя – уже в наш час – під час розпаду радянської імперії, коли прокинувся волелюбний інтерес до власної історії й генетичної пам'яті.
   Четверта хвиля цього інтересу, – напевно, сьогоднішня. Адже, з 2015 року 14 жовтня є державним святом і неробочим днем – Днем захисника України.
    Президент України Петро Порошенко Указом від 14 жовтня 2014 року  № 806/2014, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості встановив 14 жовтня нове державне свято — День захисника України.
   У нашій школі вже стало традицією проводити ряд заходів до Дня козацтва і захисника  України, наше завдання – відроджувати й примножувати наші традиції . Учні 8 класу взяли активну участь. А також відбулась навчальна екскурсія до кінотеатру – перегляд нової  української стрічки «Позивний «Бандерас» . Сценарій кінороботи ґрунтований на щоденниках бійця Нацгвардії Сергія Башкова, а також оповіданнях інших учасників АТО. В епізодичних ролях фільму "Позивний "Бандерас"" знялися справжні військовослужбовці, які воювали на Донбасі.
 Сюжет був дуже цікавий і змістовний. Діти були в захваті від кінострічки.





































Немає коментарів:

Дописати коментар